Vodniki

Kako skriti slike v storitvi Google Photos

Verjetno ste si že večkrat želeli, da bi lahko svoje intimne fotografije skrili v pametnem telefonu. Ali želite vedeti, kako skriti fotografije v aplikaciji Google Photos? Z uvedbo nove funkcije pa lahko fotografije zdaj skrijete v zasebni mapi Google Foto.

S funkcijo samodejnega varnostnega kopiranja v storitvi Google Photos imajo uporabniki možnost dnevnega upravljanja svojih fotografij. Čeprav lahko ponuja enostavnost shranjevanja vseh vaših fotografij v Googlovem oblaku, pa tudi vaše zaupne slike po naključju pokažejo pred drugimi. To je lahko za vas neprijetna situacija. Zato je treba vaše slike zaščititi tako, da jih skrijete v Google Foto.

Preberite tudi: Kako samodejno naložiti zajete videoposnetke in fotografije iz Samsung Galaxy S5 v Google+

Arhiv - zasebna mapa Google Photos

Aplikacija Google Photos je lansirala funkcijo, imenovano Arhiv, ki je na voljo tako za naprave Android kot iOS. Najboljši del tega je, da je zelo preprost za uporabo in vam olajša upravljanje vaših slik na bolj zaseben način.

Kako skriti Google Fotografije iz galerije?

  • Če želite shraniti nekatere slike, ne želite pa, da jih drugi vidijo na vašem pametnem telefonu, lahko preprosto izberete posamezne slike v aplikaciji Google Photos.
  • Ko ste jih izbrali, lahko pritisnete gumb menija. Ta gumb se nahaja v zgornjem desnem kotu aplikacije.
  • Tu bi naleteli na obvestilo z napisom "Arhiviraj". Ko se ta ikona prikaže na dnu zaslona, ​​jo lahko kliknete.

S tem bodo vse izbrane fotografije samodejno prešle iz glavnega vira v zasebno mapo Google Foto. Do te mape ste lahko dostopni in nihče drug ne more videti vaših zasebnih slik. Kadar koli želite dostopati do slik, lahko v aplikaciji Google Foto odprete ikono glavnega menija. V meniju, ki prikazuje možnost Arhiv, lahko izberete isto. Odprla bi se ta zasebna mapa Google Foto in si lahko ogledate zaupne slike. Poleg tega so vse vaše slike razvrščene v kronološkem vrstnem redu.

Opozoriti je treba, da shranjevanje izbranih slik v mapo Arhiv aplikacije Google Foto zgolj skrije in ne izbriše iz računa Google Foto. Funkcija Arhiviranje aplikacije Google Photos je bila v prvi vrsti zasnovana z namenom, da razgradi aplikacijo Photos. Uporabite ga lahko v svojo korist, tako da ga uporabite kot zasebno mapo Google Foto. 9to5 Google poroča, da bodo fotografije še vedno prikazane v albumu in bodo prikazane v rezultatih iskanja aplikacije Google Photos. Zato je priporočljivo, da nepooblaščen ali nenamerni uporabnik najbolje prepreči, da bi videl vaše intimne slike, tako da jih za vedno izbrišete.

Preberite tudi - Googlov zaganjalnik ne deluje na Galaxy S8 - Kako ga popraviti